8,5 miljoen investeringssubsidies voor Hoge Rielen.

Met een ongeziene investering van 30 miljoen euro zal de Vlaamse Regering helpen om de infrastructuur van de jeugdsector te moderniseren. Dat nieuws maakte Minister van Jeugd Benjamin Dalle vandaag bekend. Het investeringsplan is deel van de relancemaatregel Vlaamse Veerkracht. Niet alleen komen er 7,7 miljoen aan projectsubsidies voor bovenlokale projecten, ook voorziet de Vlaamse Regering in gratis energiescans en budget om kleine quickwins in lokalen op te lossen. Ook de Vlaamse uitleendienst van de tenten (ULDK) kan op een investering van 1,1 miljoen rekenen.

“Dit is een serieuze tanker aan subsidies voor het jeugdwerk. Hiermee kunnen we het verschil maken voor veel organisaties.  Het is een erkennen van het jeugdwerk. Met deze middelen kunnen ze al dan niet samen met hun lokale overheid een aantal problemen oplossen of nieuwe speelruimte creëren. Deze projectsubsidies hebben ook als doel om jeugdinfrastructuur duurzamer te maken,” aldus Vlaams Parlementslid Tinne Rombouts (CD&V).

Hoge Rielen

 De Hoge Rielen krijgt het grootste deel van het investeringsbudget. Met 8,5 miljoen aan middelen kunnen ze 9 gebouwen renoveren. Ook wordt er een hemelwatervoorziening geplaatst op het domein. “De grote investering in De Hoge Rielen – waar het jeugdwerk vaak gebruik van maakt – is een manier om deze veilige speel- en verblijfsruimte te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst,” aldus Rombouts.

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, onderstreept het belang van al deze investeringen. “De coronaperiode heeft heel duidelijk aangetoond dat het jeugdwerk een centrale rol speelt in onze samenleving. Voor zoveel kinderen en jongeren was het vaak één van de weinige lichtpuntjes in die donkere dagen. De crisis heeft ook aangetoond dat er een tekort is aan kwaliteitsvolle ruimte voor onze kinderen en jongeren. Zowel binnen als buiten. De Vlaamse Regering trekt met dit plan duidelijk de kaart van de jeugd: deze historische investering moet ervoor zorgen dat nog meer kinderen en jongeren kunnen genieten van een zorgeloze vrije tijd in de meest optimale omstandigheden.”

 Maak kennis met de Hoge Rielen: 

 

Foto's