Burgemeester van Hoogstraten

Hoogstraten is een pittoresk stadje in het Noorden van de Kempen op een boogscheut van de Nederlandse grens. Het bruisende verenigingsleven en de folklore die Hoogstraten rijk is, maken het een aangename plek om te vertoeven. In de zomer zakken er dan ook heel wat fiets- en wandelliefhebbers af om zich te goed te doen aan één van de vele fiets- en wandelroutes en terrasjes.
Daarnaast zorgen heel wat toeristische trekpleisters zoals de St.-Catharinakerk, het begijnhof en het klooster voor heel wat bezoekers. Ook in het teken van de Hoogstraatse aardbei worden er heel wat evenementen georganiseerd. Twee jaar lang (2012-2014) mag Hoogstraten zich ook ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland noemen. Heel wat activiteiten worden hierrond georganiseerd. Sinds korte hebben ze zelfs een eigen streekbier, het Erbizzembier. Een echt zomers fruitbiertje! 

Tinne is afkomstig van Meerle. Na een korte omzwerving naar Lille in de zuiderkempen is ze nu reeds geruime tijd teruggekeerd naar haar geboortestreek. In haar thuisbasis Hoogstraten is ze sinds de verkiezingen van 2012 burgemeester. Voordien was zij reeds zes jaar eerste schepen van de stad. Als Burgemeester van Hoogstraten is zij fier op het 'stadje met smaak' en wil zij een aanspreekpunt zijn voor alle Hoogstratenaren. 

Bij het uitwerken van het beleid voor een nog aangenamer Hoogstraten werkt Tinne graag samen met de ganse bestuursploeg en de professionele stadsdiensten. Iedereen die zich op welke manier dan ook positief inzet voor Hoogstraten, geniet haar dank. 

Als Burgemeester heeft Tinne heel wat bevoegdheiden: Politie, Brandweer, Burgerzaken, Personeel, Coördinatie & externe communicatie, Evenementen en Jeugd. Maar uiteraard staat zij er niet alleen voor! Samen met haar collega schepenen probeert zij om het beleid van Hoogstraten in goede banen te leiden.

Meer informatie over het ganse CD&V-team in Hoogstraten vind je op hoogstraten.cdenv.be

 

Foto's