Burgemeester Tinne Rombouts op de fiets

Vanaf maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september zette burgemeester Tinne Rombouts de auto aan de kant en deed ze zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets. IOK daagde alle 29 Kempense burgemeesters uit in het kader van Kempen 2020 om één week de auto zoveel mogelijk aan de kant te laten. Geen evidente uitdaging in een uitgestrekte gemeente zoals Hoogstraten met zes deeldorpen. Toch liet Tinne Rombouts zich niet afschrikken en gaf ze zelf het goede voorbeeld. Ze ging zelfs nog een stap verder en maakte van de gelegenheid gebruik om duurzaam vervoer en veilig verkeer onder de aandacht te brengen. U kon ze al fietsend zien op weg naar het werk, de school of gewoon voor ontspanning. 

Tinne Rombouts: "De auto aan de kant zetten is in onze uitgestrekte gemeente geen evidentie. Toch sta ik 100% achter de oproep om meer te kiezen voor een duurzamer vervoersmiddel. En dat begint door zelf het goede voorbeeld te geven". 

De burgemeester hield ook een fietsdagboek bij. Dagelijks vinden jullie een verslag van haar fietservaring. Hou de website van Hoogstraten goed in de gaten, of neem een kijkje op de website van Hoogstraten of op de facebookpagina. Het ganse dagboek vind je hier
 
Maandag 24 augustusfietsdagboek 
De burgemeester gaf de aftrap door de gemeenteraadsleden uit te nodigen met de fiets te komen. 

Maandag 31 augustusfietsdagboek 
De burgemeester onderneemt een ontspannende fietstocht met onze linedancers. Hiermee brengt de burgemeester het recreatieve fietsgebruik onder de aandacht. Vervolgens zet zij koers richting het gemeentehuis want om 14u verwelkomt zij daar de leden van het schepencollege. Ook zij werden uitgenodigd om voor de gelegenheid met de fiets te komen. 

Dinsdag 1 september: fietsdagboek  
Alle kinderen gaan vandaag opnieuw naar school. De burgemeester zal haar dochters met de fiets naar school brengen. Daarna rijdt zij met de fiets naar het stadhuis om aan haar werk te beginnen. ‘s Avonds zal zij haar kinderen voor de gelegenheid ook terug afhalen bij de kinderopvang. 

Woensdag 2 septemberfietsdagboek   
Vandaag staan er afspraken in het Vlaams parlement op de agenda. Tinne Rombouts zal de afstand naar Brussel afleggen met het openbaar vervoer. Dat wil zeggen dat zij met de fiets naar de bushalte in Meerle rijdt, vervolgens de bus op stapt naar station Noorderkempen. Van daaruit neemt zij de trein naar Antwerpen en naar Brussel. Vanaf 1 september rijdt lijn 600 door tot in de kern van Meerle. Deze ingreep kwam er na het afschaffen van de belbus in Meerle. De burgemeester springt op de bus in Meerle en test de nieuwe verbinding meteen. 

Donderdag 3 septemberfietsdagboek  
Om 9u30 wacht Tinne Rombouts, Rony Bols (voorzitter van de adviesraad lokale economie) op met een tandem om enkele bedrijven op De Kluis te bezoeken. Om 10u30 zal zij met Patrick Melis (voorzitter van Unizo) op de Vrijheid enkele middenstanders aanspreken. Dit doet de burgemeester met het oog op de Car Free Day op 17 september in de Week van de Mobiliteit. Met deze actie wil zij zoveel mogelijk bedrijven overtuigen om zich in te schrijven. ‘s Middags vindt er een persconferentie plaats op De Mosten over LIFT, het afvalproject op de transportzone. Om tijdig daar te zijn stapt zij van de tandem op een elektrische fiets richting De Mosten in Meer. 

Vrijdag 4 september: fietsdagboek
De week eindigt met een bezoek aan een lagere school (De Klimtoren) en een secundaire school (VITO) om ook het schoolverkeer te ondersteunen. De Klimtoren is één van de scholen die deelneemt aan de STRAP-dag. De deelnemende scholen worden hiervoor beloond. In De Klimtoren zal de burgemeester met een bakfiets de beloningen persoonlijk uitdelen. Op VITO zal Tinne Rombouts samen met de politie fietsen controleren. Wie in orde is, krijgt een persoonlijke felicitatie van de burgemeester!