Car Free Day is een succes in Hoogstraten

Maar liefst 19 bedrijven in Hoogstraten doen dit jaar mee met de Car Free Day, de duurzame pendeldag voor werkgevers en werknemers. Het stadsbestuur van Hoogstraten trok hiervoor aan de kar. Burgemeester Tinne Rombouts sprong twee weken geleden samen met de voorzitter van de adviesraad lokale economie (Rony Bols) en de voorzitter van UNIZO Hoogstraten (Patrick Melis) de fiets op. Ze bezochten enkele bedrijven in het kader van de actie ‘burgemeester op de fiets’ met de vraag om deel te nemen aan de Car Free Day. Het
stadsbestuur is dan ook zeer trots op het enthousiasme van de deelnemende bedrijven. Als aanmoediging geeft het bestuur aan elk deelnemend bedrijf een spandoek van de Car Free Day en één winnend bedrijf krijgt een muzikaal optreden van een lokaal bandje cadeau. Een prijs die in de smaak valt bij de bedrijven. Burgemeester Tinne Rombouts ging de prijs te voet overhandigen aan SBB Accountants en adviseurs, het winnend bedrijf.

Tinne Rombouts: “Ik vind het fantastisch dat we van 7 bedrijven vorig jaar naar 19 deelnemende bedrijven dit jaar gegaan zijn. Hiermee zetten Hoogstraatse bedrijven heel concreet hun schouders onder duurzame mobiliteit. Dat is belangrijk want we willen tegen 2020 20% minder CO2 uitstoten. Het stadbsbestuur wil iedereen helpen om dit samen te bereiken.” 

De Car Free Day is één van de vele acties die passen binnen de Week van de Mobiliteit en het burgemeestersconvenant. In die week worden er ook nog door de scholen, verenigingen en lokale besturen acties genomen voor duurzame mobiliteit. Op de strapdag morgen, vrijdag 18/09, stappen of trappen kinderen en (groot)ouders naar de schoolpoort. In Hoogstraten strappen ’t Dreefke, de Klimtoren, de Meerpaal, het Klein-Seminarie en Gemeenteschool Hoogstraten enthousiast mee. De burgemeester zal daarom morgen in de gemeenteschool appeltjes uitdelen aan de kinderen die niet met de auto naar school komen*. De Week van de Mobiliteit wordt afgesloten met de autoloze zondag. Fietsende bezoekers van ‘Hoogstraten in Groenten en Bloemen’ kunnen hun fiets parkeren in de bewaakte fietsenstalling. Ze worden door het stadsbestuur getrakteerd op een gezonde snack.


* Burgemeester Tinne Rombouts zal appeltjes uitdelen aan de schoolpoort van de gemeenteschool in Hoogstraten. In de andere scholen die deelnemen aan de strapdag delen de leerkrachten de appeltjes zelf uit.

Lijst deelnemende bedrijven :
Gebr. Geens
Verkooijen – Veem NV
Group Eribel
PSC Hoogstraten
Bloemenboetiek Donckers - Gillis
Rkw Hyplast nv
Proefcentrum Hoogstraten VZW
Standaard Boekhandel
FKT
Houthandel Janssens en Janssens
SBB Accountants & Belastingconsulenten
CDK Verzekeringen
AD Delhaize Hoogstraten
CRELAN Verheyen-Quirynen BVBA
OCMW-Hoogstraten
KBC Bank Hoogstraten
Veiling Hoogstraten cv
Stadsbestuur Hoogstraten
Braspenning Schrauwen NV

Foto's