Feestweek 5 jaar WZC Stede Akkers Hoogstraten

Stede Akkers viert feest van 15 tot 21 mei OCMW Hoogstraten viert het vijfjarig bestaan van Stede Akkers tijdens de week van 15 tot en met 21 mei met tal van activiteiten. Sommige daarvan zijn gericht naar de bewoners, andere naar de buren, maar er zijn ook activiteiten waaraan alle Hoogstratenaren kunnen deelnemen.

Vijf jaar geleden verschenen vier grote witte gebouwen in Hoogstraten achter het oude rusthuis. Hier werden het woonzorgcentrum, het lokaal dienstencentrum, het dagverzorgingscentrum en tal van andere diensten gevestigd. Het geheel werd Stede Akkers genoemd. Het vijfjarig bestaan ervan is aanleiding tot het organiseren van een heuse feestweek.

Wat is er te doen?

  • Op dinsdag 16 mei is het van 14.00 tot 17.00 uur radio- en muzieknamiddag met Radio Valencia in de tent op de campus, die op de esplanade aan de Heiligbloedlaan zal staan.
  • Op woensdag 17 mei vindt er een linedancehappening plaats in diezelfde tent van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Op vrijdag 19 mei kan iedereen die dat wenst tussen 12.00 en 14.00 uur genieten van een picknick. Geen lunch bij? Geen nood, er worden ook – al dan niet vegetarische – picknickzakjes aangeboden aan €7,50. Deze kunnen besteld worden bij het onthaal van het OCMW (Jaak Aertslaan 2 in Hoogstraten) vóór 10 mei.
  • Op zondag 21 mei sluiten we de week af met een spetterend slotfeest. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom. Wat hebben we in petto? Onder andere: de onthulling van de vernieuwde Kapel van het Gasthuis, de opendeurdag van HoogMark, livemuziek in de tent, een mega-uitvoering van de volksdans ‘bal in de straat’ (15.00 uur), de onthulling van het eerste stadsgedicht van Hoogstraten, een straattheater, de première van de bedrijfsfilm van Stede Akkers, de mogelijkheid om lekker te eten aan verschillende kraampjes, een optreden van de fanfare, een fototentoonstelling,… Er zal ook kinderanimatie voorzien worden. Kortom: een gezellig dagje uit met het hele gezin!

Tijdens de feestweek van 15 tot en met 21 mei kijken we terug op de uitbouw van het sociale aanbod in Hoogstraten de voorbije vijf jaar, maar dit is geen eindpunt. De bouw van ’t Gastenhuys op de locatie van het vroegere rusthuis grijpt het bestuur aan om een aantal diensten samen te brengen en resterende hiaten in te vullen.