Heraanleg wegdek in Worteldorp

In de periode van midden augustus tot midden september zullen er onderhoudswerken aan Worteldorp/Langenberg worden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De vernieuwing van het wegdek en het aanleggen van een voet- en fietspad in beton zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.

Momenteel bestaat het fietspad uit verzakte klinkers en putten die het fietsen weinig comfort bieden en ook de veiligheid van de fietser verminderen. Bovendien belemmert het een goede afvoer van het water. De vervanging van het fietspad is daarom een goede zaak. Het zal zowel de veiligheid als het comfort van de fietsers en de voetgangers verbeteren.

Het Hoogstraatse stadsbestuur en de dorpsraad van Wortel waren al langer vragende partij voor een vernieuwing van het wegdek in het centrum van Wortel. Zij zijn blij dat ze gehoor hebben gekregen en dat het AWV hier werk van maakt.

Omleidingen

De volledige periode van de werken zal het doorgaand en zwaar verkeerd worden omgeleid in beide richtingen via Merksplas en Rijkevorsel. Lokaal verkeer blijft meestal wel mogelijk, enkel van 16 augustus tot 1 september zullen ook fietsers worden omgeleid. Zij volgen in beide richtingen een omleiding via Oude Weg, Moerklokstraat, Kerkpad en Sint-Jansstraat. Het openbaar vervoer zal steeds kunnen passeren, enkel op 31 augustus rijdt De Lijn niet.

Tinne Rombouts, burgemeester van Hoogstraten: “Hoogstraten is blij dat deze vernieuwingen van het wegdek en het fietspad toch versneld uitgevoerd worden, maar we roepen iedereen wel op om de nodige voorzichtigheid in acht te nemen, respect op te brengen voor de werken en ook de omleidingen te respecteren. Na afloop van de werken zal iedereen met een veilig gevoel naar het werk en school kunnen fietsen.”