Hoogstraten verleent concessie horeca De Mosten aan Goodlife Cablepark bvba

Het stadsbestuur van Hoogstraten kent de concessie voor de uitbating van de horeca-faciliteiten van het recreatiedomein De Mosten toe aan Goodlife Cablepark bvba. Dit bedrijf zal de brasserie van De Mosten gedurende 20 jaar mogen uitbaten.

Drie kandidaten hadden zich aangemeld als kandidaat-uitbater van de brasserie in het recreatiedomein De Mosten. Op advies van een externe jury heeft het schepencollege van Hoogstraten op 19 maart zijn keuze laten vallen op Goodlife Cablepark bvba. Het stadsbestuur zal met deze partij een concessie-overeenkomst afsluiten voor een duur van 20 jaar.

Het rapport van de jury was heel duidelijk. Van de drie kandidaten komt Goodlife CP het beste tegemoet aan de gunningscriteria voor deze concessie. Het heeft een overtuigend financieel plan ingediend en een zeer goed investeringsplan dat focust op het familiale karakter van De Mosten en de natuurlijke waarde van het domein.

Procedure

De gemeenteraad van Hoogstraten verleende op 18 december 2017 zijn goedkeuring aan het bijzonder bestek om een nieuwe concessionaris te zoeken voor de uitbating van de cafetaria op het recreatiedomein De Mosten. De kandidaten kregen tot 3 februari de tijd om hun dossier in te dienen. Op 5 maart kende het schepencollege de concessie toe aan Goodlife CP. Daarna kregen de niet-toegewezen inschrijvers de kans om eventueel bezwaar in te dienen. Op 12 maart 2018 ontving het schepencollege een dergelijk bezwaar en gaf de niet-toegewezen inschrijvers de gelegenheid om tot vrijdag 16 maart 2018 hun initiële offerte aan te vullen met eventuele ontbrekende documenten. Op 19 maart oordeelde het schepencollege - op basis van het juryverslag - dat het businessplan van Goodlife CP het beste was en kende de concessie definitief toe aan Goodlife CP.

Sterk investeringsplan

De nieuwe concessiehouder Goodlife CP heeft een geloofwaardig investeringsplan voorgesteld met een duidelijke visie die volledig aansluit bij het familiale en natuurlijke karakter van De Mosten. Deze investeringen betreffen de aankoop en de aanleg/uitbating van een duurzaam klimpark, een kinderzone, een uitbreiding en verbetering van de speeltuin en een strandbar in de speeltuin. Ook zal het horecagebouw worden vernieuwd op het vlak van inrichting en meubilair.

Ook inzake klantvriendelijkheid heeft Goodlife CP enkele mooie oplossingen uitgewerkt in het businessplan. De brasserie wordt ingedeeld in diverse zones op maat van de klant. Aan het klimpark komt een terras, waar eventuele toeschouwers de klimmers kunnen volgen. En op het terras aan de zwemvijver zal men een chill-outzone met picknicktafels ontwikkelen.

Het stadsbestuur is fier op haar recreatiedomein en wenst dit verder uit te bouwen ten dienste van de Hoogstratenaren en de andere bezoekers. Een partner met een goed plan voor de horeca en de omgeving is cruciaal om dit te kunnen waarmaken. Daarnaast blijft de stad de uitbating van de zwemvijver en de speeltuin zelf runnen en gaat zij na hoe de kampeerzone voor jeugdverenigingen verder kan ontwikkeld worden. Er zal onder andere geïnvesteerd worden in een nieuw sanitair blok. Deze nieuwe recreatiemogelijkheden maken het domein nóg aantrekkelijker, voor jong en oud.

Goodlife Cablepark bvba is reeds op het recreatiedomein De Mosten actief als uitbater van de wakeboard-kabelbaan. Onder begeleiding van de Goodlife-monitoren kan u er leren wakeboarden of waterskiën. Zaakvoerders zijn Bram Lenaerts, Ruud Lenaerts en Simon Lenaerts uit Hoogstraten. Dit trio is samen met vader Jos Lenaerts ook de drijvende kracht achter vzw Buitenspel, dat op De Mosten verrassende avontuurlijke sportdagen en teambuilding voor scholen, verenigingen, bedrijven, families en vriendengroepen organiseert.

 

Goodlife CP heeft zich ertoe verbonden om de brasserie zo snel mogelijk te heropenen. Ook al is de brasserie op dit moment nog gesloten, het omheinde gedeelte van het recreatiedomein De Mosten is nog steeds gratis toegankelijk voor wandelaars of voor gezinnen die gebruik wensen te maken van de speeltuin. Het domein kan betreden worden via de hoofdingang van 10.00 tot 18.00 uur tijdens weekdagen.