Jeugdbewegingen mogen dan toch kampvuur maken onder voorwaarden

Jeugdbewegingen zullen onder bepaalde voorwaarden een kampvuur mogen aansteken. Dat heeft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Tinne Rombouts (CD&V).

Het kampvuur is voor jeugdbewegingen vaak het hoogtepunt van het zomerkamp. Maar minister Demir voerde onlangs een verbod in om bij code geel vuur te maken in natuur- en bosgebieden. 

Door de regen en minder hoge temperaturen geldt momenteel in alle provincies code groen, maar vaak geldt in de zomerperiode minstens code geel. Dat zou voor jeugdverenigingen betekenen dat ze geen kampvuur zouden mogen maken. 

In wat mogelijk het kortste antwoord was in de geschiedenis van de actuele vragen in het Vlaams Parlement antwoordde Demir dat er een uitzondering komt voor de jeugdkampen. Jeugdorganisaties kunnen dus onder bepaalde voorwaarden en met de nodige voorzorgsmaatregelen vuur maken om te koken of voor een kampvuur.

Vraagsteller Tinne Rombouts reageert erg tevreden, maar dringt er bij de minister meteen op aan om die boodschap ook duidelijk te communiceren naar de jeugdverenigingen en lokale besturen.

Foto's