Oudste bewoner WZC Stede Akkers Hoogstraten wordt 105 jaar

Op 19 juli 2017 vierde Mit Martens samen met haar familie, de medebewoners en personeel van woonzorgcentrum Stede Akkers haar 105de verjaardag. Zij gaat het geschiedenisboek in als oudste bewoner van het woonzorgcentrum tot nu toe. Burgemeester Tinne Rombouts bracht Mit een bezoekje en zette haar in de bloemetjes met een mooi cadeau.

Mit werd op 20 juli 1912 geboren op de Hoge Rooy in Meerle in een gezin van 7 kinderen. Als oudste dochter hielp ze thuis graag en veel mee. Later huwde ze met haar buurjongen Jaak Michielsen. Ze bleven wonen op de Hoge Rooy. Alles gebeurde met de hand, ze waren zelfvoorzienend. Met een petroleumlamp werd er verlicht, want elektriciteit was er niet. Eén zoon vergrootte hun gezinsgeluk. En hij zorgde op zijn beurt voor 3 kinderen en ondertussen 6 achterkleinkinderen. Later verhuisde het gezin naar de Chaamseweg in Meerle. In 1981 stierf Jaak en de jaren gingen voorbij…

Mit had nooit kunnen denken 95 te worden, laat staan 100… en nu 105. Op haar 100ste verjaardag heeft ze een groot feest gegeven. Maar nu ze 105 werd, mocht het wel iets kleinschaliger zijn. Intens heeft ze genoten van haar verjaardag!