Sneller thuis!

Op maandag 14 juli werd de spitsstrook op de E19 geopend. De spitsstrook is aangelegd in de richting van Breda tussen Kleine Bareel en Sint-Job-in-'t-Goor. Sinds maart van dit jaar werd hier hard gewerkt om deze tijdig af te krijgen. Bovendien heeft men met deze werken ook het wegdek aangepakt zodat de verkeersveiligheid verhoogt. De werken om het wegdek te verbeteren richting Antwerpen zijn nog even bezig. Als deze afgerond zijn is de E19 vanuit Meer tot in Antwerpen weer in orde!

Twee andere spitsstroken, op de E313 en op de E40, hebben reeds hun nut bewezen. Uit onderzoeken blijkt dat de spitsstroken hier de reistijd met 1/3 verkorten. Dit zal ook zo zijn op de E19 volgens minister van openbare werken Hilde Crevits (CD&V). Het verkeer richting Breda zou dus tijdens de spitsuren een stuk vlotter moeten verlopen. Bovendien zijn mensen dan ook minder geneigd om sluipwegen te zoeken. Hiermee worden de bewoners in onze regio rond de E19 ontlast en kunnen we het verkeer in de dorpskernen zo veel mogelijk beperken.

In normale omstandigheden zal de spitsstrook gebruikt kunnen worden op weekdagen tussen 14u en 20u en op vrijdagen al vanaf 12u. Dynamische rijstrooksignalisatieborden geven aan wanneer de strook gebruikt kan worden.