Stadsbestuur Hoogstraten en Huis van Ben zetten op 2 april Wereldautismedag in de kijker

 Hoogstraten doet op zondag 2 april mee aan de wereldwijde actie “Light it up blue”. In alle landen worden dan belangrijke gebouwen blauw verlicht om mensen met autisme een teken van steun te bieden. Stad Hoogstraten zal als eerste Kempische gemeente een gedeelte van het stadhuis blauw laten kleuren.

Met dit initiatief wil het stadsbestuur Wereldautismedag extra in de kijker zetten. Eerder dit jaar ging in onze stad het Huis van Ben van start, een nieuw project waarbij men door middel van muziek en muziektherapie kinderen en jongeren met autisme helpt hun talenten te ontdekken.

Als je kinderen graag knutselen, laat ze dan eens hun gang gaan met blauwe kleuren. Plaats hun unieke creatie op een zichtbare plaats. Al die lichtjes en blauwtinten geven vast schitterende beelden en betekenen een warm hart onder de riem voor mensen met autisme.

“Wij juichen toe dat het stadsbestuur haar schouders zet onder deze actie en daarmee vertrouwen geeft aan kinderen en jongeren die het zwaar hebben in de wereld van vandaag”, zegt voorzitter Tim De Volder van  het Huis van Ben.

 

Foto's