Theaterstoelen kondigen het culturele programma van GC Hoogstraten aan.

Rondreizende theaterstoelen verschijnen de komende weken in het Hoogstraatse straatbeeld. Hiermee opent het stadsbestuur van Hoogstraten met enige fierheid het culturele seizoen 2015-2016 van GC Hoogstraten. Met een gevarieerd programma werkt Hoogstraten een aanbod uit op maat van alle inwoners. Vanaf 27 augustus zal de online ticketverkoop van start gaan.

Wie de komende weken door Hoogstraten rijdt zal ze ongetwijfeld ergens tegenkomen: rijtjes theaterstoelen waarop je het culturele programma van GC Hoogstraten vindt. “Theater, film en muziek hoeven geen ver-van-ons-bed show te zijn” legt burgemeester Tinne Rombouts uit, “We brengen de theaterstoel letterlijk en figuurlijk tot bij de inwoners en bezoekers van Hoogstraten”. Hoogstraten start dan ook voor de eerste keer met een eigen cultureel programma.

“Nu Hoogstraten beschikt over een gemeenschapscentrum, was dit de volgende logische stap”, aldus burgemeester Tinne Rombouts. Daarnaast blijft de culturele infrastructuur ook beschikbaar voor alle verenigingen die een activiteit of voorstelling willen organiseren. Zij kunnen tegen democratische huurprijzen blijven beschikken over verschillende zalen.

Het stadsbestuur van Hoogstraten pakt nu voor de eerste keer uit met een eigen programma in GC Hoogstraten. “Dat wil zeker niet zeggen dat er de afgelopen jaren niets cultureel te beleven viel in Hoogstraten”, vertelt schepen van cultuur Jef Vissers. “Met het eigen culturele programma wil het stadbestuur in de eerste plaats een aanvulling bieden op de vele culturele initiatieven die nu al genomen worden”, gaat schepen Jef Vissers verder.

Met voorstellingen van artiesten als kapitein Winokio, Johan Petit, Raf Walschaerts, Michael van Peel, Vic De Wachter… zorgde GC Hoogstraten alvast voor een gevarieerd maar ook toegankelijk programma. “Smaken en kleuren durven al wel eens verschillen, maar we zijn er van overtuigd dat iedereen in Hoogstraten alvast zijn gading zal vinden”, besluit burgemeester Tinne Rombouts.

Het hele programma met alle info en details vind je www.gchoogstraten.be. Op diezelfde website start vanaf 27 augustus ook de online ticketverkoop voor het hele seizoen 2015-2016.

 

Het hele culturele programma seizoen 2015-2016

FILIP JORDENS

Hommage à Brel

Een krachtig eerbetoon aan het Franse chanson

Zaterdag 24 oktober 2015 om 20u15

 

KAPITEIN WINOKIO

De vier seizoenen van Kapitein Winokio (+4 jaar)

Kapitein Winokio zingt het hele jaar rond

Woensdag 4 november 2015 om 14u30

 

MARTHA!TENTATIEF

De Snoek van Sjestov

Over hoe je een vriend kan kwijtraken en die vervolgens toch nog terug kan vinden.

Zondag 20 december 2015 om 20u15

 

HETPALEIS & HETGEVOLG

Kleine Koning December (+6 jaar)

Samen filosoferen over wat het betekent om klein te zijn.

Zaterdag 16 januari 2016 om 20u15

 

I WILL, I SWEAR & ST. GRANDSON

Ontdek de laureaten van “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel

Zaterdag 27 februari 2016 om 20u15

 

MICHAEL VAN PEEL

Van Peel tot Evenaar (TRY-OUT)

Antwerpen-Dakar per Vespa

Zaterdag 19 maart 2016 om 20u15

 

RAF WALSCHAERTS

Jongen Toch

Raf Walschaerts over leven, liefde en andere trivialiteiten!

Zaterdag 2 april 2016 om 20u15

(+ miniatuurweergave foto)

 

Tickets en info via www.gchoogstraten.be