Tinne Feest schenkt 4.850 euro aan het G-sportfonds

Op zondag 26 juni vond de derde editie van Tinne Feest plaats op het domein van congrescentrum Den Rooy in Meerle. Tinne Feest is een organisatie van een groep enthousiaste vrienden die iets willen doen voor het goede doel. Tinne Rombouts, burgemeester van Hoogstraten en Vlaams volksvertegenwoordiger overhandigde namens de hele ploeg op zaterdag 3 december de opbrengst aan het G-sportfonds. Gedeputeerde voor sport, Bruno Peeters, mocht namens het G-sportfonds van de provincie Antwerpen de cheque in ontvangst nemen met daarop een bedrag van 4.850 euro.


De weergoden probeerden deze editie spelbreker te zijn, maar de sfeer was er niet minder om! De aanwezigen genoten van de gezelligheid en de activiteiten die de organisatie had opgezet. In samenwerking met het G-sportfonds konden deelnemers bijvoorbeeld een belevingswandeling maken en ervaren hoe het voelt om te wandelen als je blind bent of in een rolstoel zit. Ook de roofvogelshow kon op veel belangstelling rekenen. De allerkleinsten konden zich dan weer uitleven in het toverbos waar ze een wandeling konden maken op pony’s of naar hartenlust konden knutselen.

Afgelopen zaterdag werd de opbrengst bekend gemaakt en overhandigd aan het G-sportfonds, het goede doel dat de organisatie deze editie centraal zette. Tinne Rombouts, burgemeester van Hoogstraten, Vlaams volksvertegenwoordiger én G-sport ambassadeur van het eerste uur, overhandigde in naam van het hele team van ‘Tinne Feest’ de cheque aan de provinciale gedeputeerde voor sport, Bruno Peeters, die deze met dankbaarheid in ontvangst nam.

Tinne Rombouts: “Sporten in een vereniging is niet alleen gezond, het bevordert ook de teamspirit en de sociale ontwikkeling, iets wat Tinne Feest vzw graag ondersteunt. We steunen met ‘Tinne Feest’ via het G-sportfonds niet alleen mensen met een beperking die willen sporten, maar ook alle verenigingen in de provincie Antwerpen die een aangepast sportaanbod willen aanbieden. Om als sportclub deze uitdaging waar te maken, kunnen de sportverenigingen zowel advies als een subsidie aanvragen bij het G-sportfonds. Zo wordt sporten voor meer mensen toegankelijk”.

Het G-sportfonds brengt sport voor personen met een handicap onder de aandacht en het steunt ook verenigingen bij het opzetten van een werking voor G-sporters. Elk jaar organiseren zij ook de ‘Week van de G-sportfan!’. Dat is een sensibiliserings- en crowdfundingsactie waarbij men op zoek gaat naar G-sportfans en sportmateriaal. In de net afgelopen editie van 2016 krijgen 26 G-sportprojecten dankzij de actie een financiële injectie om aangepaste sportmaterialen aan te kopen voor hun G-sporters.

Gedeputeerde Bruno Peeters, die de cheque in ontvangst nam; zei nog: “Sinds de lancering van het G-sportfonds zo’n 2,5 jaar geleden hebben we al heel wat waardevolle initiatieven gerealiseerd. Samen met onze 22.000 G-sportfans en samen met onze ambassadeurs doorbreken we met het unieke sociaalmaatschappelijke project van het G-sportfonds alle taboes. En vooral: we zorgen ervoor
dat personen met een handicap alle kansen krijgen om te sporten en te bewegen. Ik wil graag Tinne Rombouts en alle helpende handen die van Tinne Feest een succes hebben gemaakt, bedanken. Met het mooie ingezamelde bedrag zorgen we ervoor dat we G-sporters verder op weg kunnen zetten naar een duurzame sportbeoefening.”

Voor meer informatie over het G-sportfonds kan u terecht op www.gsportfonds.be. Wie graag wat sfeerbeelden bekijkt van de derde editie van Tinne Feest kan surfen naar www.tinnefeest.be

Foto's