Hoogstraten, stadje met smaak

Hoogstraten is een pittoresk stadje in het Noorden van de Kempen op een boogscheut van de Nederlandse grens. Het bruisende verenigingsleven en de folklore die Hoogstraten rijk is, maken het een aangename plek om te vertoeven. In de zomer zakken er dan ook heel wat fiets- en wandelliefhebbers af om zich te goed te doen aan één van de vele fiets- en wandelroutes en terrasjes.

Daarnaast zorgen heel wat toeristische trekpleisters zoals Wortel-Kolonie, de St.-Catharinakerk, het begijnhof en het klooster voor heel wat bezoekers. Ook in het teken van de Hoogstraatse aardbei worden er heel wat evenementen georganiseerd. Twee jaar lang (2012-2014) mocht Hoogstraten zich ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland noemen en daarrond werden toen heel wat activiteiten georganiseerd. Bovendien heeft Hoogstraten sinds enkele jaren zelfs een eigen streekbier, het Erbizzembier. In 2018 kwam daar nog een 6 meter hoog aardbei-kunstwerk bij dat je kan bewonderen op de rotonde aan de Loenhoutseweg.

Mjeelse pier

Tinne is afkomstig van Meerle. Na een korte omzwerving naar Lille in de zuiderkempen is ze al geruime tijd teruggekeerd naar haar geboortestreek. In haar thuisbasis Hoogstraten was ze burgemeester tussen 2013 en 201. Voordien was zij reeds zes jaar eerste schepen van de stad. Ondertussen zijn de kaarten geschud in Hoogstraten, maar als burgemeester was Tinne een echt aanspreekpunt voor alle Hoogstratenaren. Samen met de CD&V-ploeg en de coalitiegenoten kon ze haar stempel drukken op het beleid om Hoogstraten nog aangenamer te maken. Het was voor haar een plezier om samen te werken met de bestuursploeg, de verschillende stadsdiensten en iedereen die zich op welke manier dan ook positief inzette voor Hoogstraten.

Onder haar burgemeesterschap ging Hoogstraten er op verschillende vlakken op vooruit. Een greep uit de vele projecten die werden gerealiseerd of in de stelling werden gezet vind je op http://hoogstraten.cdenv.be/, waar je trouwens ook meer informatie over het ganse CD&V-team van Hoogstraten vindt.

Nog steeds is Tinne Rombouts een aanspreekpunt voor de Hoogstraatse gemeenschap. Bij vragen kan u met haar contact opnemen.

 

Foto's