Eerste 'spadesteek' voor het nieuwe zwembad-sportcomplex in Hoogstraten

Op dinsdag 19 mei zijn de graafwerken voor het nieuwe zwembad in Hoogstraten officieel gestart. De werken zullen twee jaar duren. In de eerste helft van 2016 kunnen de eerste zwemmers een duik nemen in het nieuwe zwembad.

De stad Hoogstraten realiseert die project in samenwerking met Sportoase. Een private partner die met dit project in Hoogstraten ondertussen aan zijn negende sportinfrastuur toe is. Sportoase zal van bij de oplevering 30 jaar de partner van Hoogstraten zijn en zorgen voor de uitbating van het complex. Want er komt niet enkel een zwembad maar een heel sportcomplex. 

Binnenkort kan u genieten in het zwembad-sportcomplex met een sportbad, peuterbad, recreatief bad, sauna, whirlpool, fitness, Finse looppiste, speeltuin, wandelpaden, rustbanken… Zowel in de uitbating van het zwembad, als voor de aanleg van de finse looppiste kan Hoogstraten rekenen op een belangrijke financiële steun vanuit Vlaanderen. Er worden ook parkings voorzien in de buurt van het zwembad-sportcomplex en het nabijgelegen Welzijnscentrum (WZC). 

 

Meer informatie over andere details van het zwembad lees je in een vorig bericht, via deze link